De ongeschreven regels in de sportschool

Iedereen die ooit tijd in een fitnessclub heeft doorgebracht, kent het gedrag wel. Iemand laat een machine nat van zijn zweet achter of die mensen die per se een praatje moeten maken terwijl jij met je volle aandacht op de loopband bezig bent. Hoewel dit voor de hand liggende ‘zonden’ zijn, welke andere fouten in de etiquette van de sportschool maak je misschien zelf? Wie zonder zonde is, werpt de eerste steen, natuurlijk. Een fitnessclub is per slot van rekening een mini-maatschappij. Lees alle ongeschreven regels van de sportschool door in dit artikel.

 

Draag deodorant

doe zeker deodorant op voordat je naar de sportschool gaat voor je volgende sessieJa, je bent aan het sporten en je gaat zweten. Niemand verwacht dat je ruikt als een boeket rozen. Maar tussen de trainingen door is er iets dat een douche wordt genoemd. En nog iets dat deodorant heet. Gebruik ze allebei (doe zeker deodorant op voordat je naar de sportschool gaat voor je volgende sessie). Dat gezegd hebbende, het is niet nodig om jezelf te dompelen in een fles aftershave of de nieuwste parfum die je in het winkelcentrum hebt gekocht. We zoeken hier naar balans.

 

Houd je ziektekiemen thuis

Ben je ziek, blijf dan thuis. We hebben het over alles wat besmettelijk is. Als je in die tussenfase bent met een verkoudheid, oordeel dan zelf, maar raak alsjeblieft niets aan nadat je hebt geniest of gehoest. Was eerst je handen. Hetzelfde geldt als jouw sportschool een opvangruimte voor kinderen heeft – breng geen zieke kinderen mee. Ga bijvoorbeeld een stuk fietsen of hardlopen (als je daar niet te ziek voor bent)

 

Leer hoe je de signalen van andere mensen herkent

Sommige mensen staan ​​open voor een gesprek. Anderen hebben hier geen zin in. Als iemand geen praatje wil maken, heeft dit waarschijnlijk niets met jou te maken en alles met die persoon zelf. Het kan zijn dat mensen zich prettig in de zone voelen of dat ze van geconcentreerd trainen houden. Anderen zijn weer verlegen. Dwing daarom geen gesprek af met iemand die daar duidelijk niet geïnteresseerd in is.

 

Let op de tijd

Houd er tijdens de spitsuren rekening mee hoeveel tijd je aan populaire machines besteedt. Houd je aan de geldende regels. Hetzelfde geldt voor groepslessen. Iedereen komt van tijd tot tijd te laat, maar regelmatig 10 of 15 minuten te laat komen is onbeleefd en storend.

 

Zelf alles terugleggen

Zelf alles terugleggen in de sportschoolHanddoeken, tissues, kettlelbellen, wat dan ook – zet de dingen op hun juiste plaats als je klaar bent met je oefeningen. En als je iemands spullen vindt, doe dan het juiste en breng de spullen naar de receptie, in plaats van ze weg te gooien of erop te gaan staan.

 

Besteed aandacht aan de unieke sfeer van je sportschool

Elke sportschool is weer anders en dat is maar goed ook. Je vindt er vast een die past bij jouw behoeften en jouw persoonlijkheid. Let dus op de sfeer wanneer je bij een nieuwe sportschool begint. Leer de regels en leef ze na als je gaat fitnessen.

 

De kleedkamer is niet je badkamer

Je zou in staat moeten zijn om te douchen en met een goed gevoel naar buiten te gaan over hoe je eruit ziet. waar je ook heen moet. Dus dingen doen als scheren en make-up aanbrengen zijn allemaal normale en geaccepteerde activiteiten. Andere verzorgingsactiviteiten (bijv. harsen, teennagels knippen, pincet) moeten echter in de privacy van jouw eigen badkamer thuis worden gedaan.

 

Onthoud dat het de sportschool is, niet jouw kantoor

Concentreer je op wat je kwam doen: sporten. Bewaar gezelligheid, telefoontjes en andere niet-sportgerelateerde activiteiten voor jouw kantoor, thuis of zelfs de parkeerplaats.

 

Wees eerlijk over jouw fitnessniveau

Als je met een personal trainer werkt of als je nieuw bent in een groepsles, wees dan eerlijk over je fitnessniveau, inclusief blessures of alles wat je trainer/instructeur zou moeten weten. Het is hun taak om je veilig te trainen, daarom is het van belang dat ze op de hoogte zijn.

 

Houd rekening met anderen

Van het delen van machines tot het op een gematigd niveau houden van je muziek tot het afvegen van je bezwete voorhoofd, het draait allemaal om attent zijn. Denk aan het gezegde: behandel andere mensen zoals je zelf behandeld wilt worden.

De sportschool is van iedereen, dus wees vriendelijk. Het is leuk om “alsjeblieft”, “dank je” en “excuseer me” te gebruiken. Kijk daarnaast hoeveel en hoe hard je gromt (vooral tijdens het tillen van gewichten of het einde van je krachttraining) en vloek niet hoorbaar. Dan stoor je niemand.

 

Hulp vragen

Vraag om hulp als je het nodig hebt. Wees niet bang om een ​​medewerker, personal trainer, fitnessinstructeur of mede-sporter te vragen als je iets niet weet. En wees niet verlegen om hulp te vragen als je er een nodig hebt tijdens het tillen van zware gewichten. Dit zal je helpen veilig te blijven.

 

Stretch in de speciale ruimte

Wanneer je stretcht voor de cardiomachines of bij plekken waar er met gewichten wordt getraind, houd dan rekening met mensen die zich daar ongemakkelijk bij kunnen voelen. De meeste sportscholen hebben een speciale ruimte voor stretching/yoga/etc.

 

Niet staren in de sportschool

Staren of je vergapen aan andere sportschoolbezoekers leidt niet alleen jezelf, maar ook anderen af. Dus ook niet naar die dubbelgespierde atleet die met 100 kilo curlt of die supersnelle loopster op de loopband. Onthoud gewoon dat de meeste mensen er zijn om in de zone te komen en zich op hun training te concentreren en dit is al moeilijk genoeg, je maakt het mensen lastig door naar ze te staren.

 

Ga nooit over je grens om indruk te maken

Probeer niet te veel of te snel te doen, alleen maar om indruk te maken op mensen om je heen. Het is niet erg om te doen alsof je racet met degene op de loopband naast je, maar het is niet leuk meer als iemand van de loopband valt.

Van fouten leer je, het belangrijkste is beseffen dat de sportschool een gedeelde ruimte is waar iedereen maximaal wil kunnen trainen zonder gestoord te worden. We hopen in ieder geval dat je iets aan de ongeschreven regels in de sportschool hebt gehad. Er bestaat een ongeschreven etiquette. Als je hier benieuwd naar bent, lees dan verder.

 

Lees ook eens over:

 

Armpit photo created by Anastasia Kazakova - www.freepik.com
Gym couple photo created by artursafronovvvv - www.freepik.com