Ben je fanatiek bezig met jouw gezondheid en zoek je een zorgverzekering die hierop aansluit? Online een zorgverzekering afsluiten moet er namelijk voor zorgen dat je niet alleen al jouw medische kosten gedekt krijgt, maar ook hulp kan inschakelen voor de rest van jouw gezondheid. Want wat dacht je van de fitness die nodig is voor het opbouwen van spieren? En de voeding die hierbij komt kijken? Allemaal zaken die jou al snel veel geld kunnen kosten. Dit wil je het liefste voorkomen. Maar hoe zorgt de verzekering dan voor het op peil houden van jouw gezondheid en fitness? 

De preventieve zorg binnen de verzekering te verkrijgen

Zoals het gezegde luidt: voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt ook voor jouw gezondheid. Met een goede zorgverzekering, die je eenvoudig online afsluit, kan je de kosten hiervoor aanzienlijk drukken. Veel zorgverzekeraars hebben namelijk dekkingen voor preventieve gezondheidszorg. En wat is er nou beter voor het verbeteren van jouw gezondheid dan regelmatig jouw gezondheid te laten checken door hulpverleners? Voordat je jezelf weer volledig op de fitness richt, moet je dus kijken hoe de verzekeringen jou kunnen helpen bij de preventieve zorg die jouw lichaam nodig heeft. 

Een vergoeding voor het sporten

Dan door naar fitness. Want hoe kunnen zorgverzekeraars jou hier dan eigenlijk bij helpen? Sporten is over het algemeen duur. Vooral als je deelneemt aan meerdere programma’s om jouw gezondheid te verbeteren. Maar wist je dat sommige zorgverzekeraars daadwerkelijk een deel van deze kosten kunnen dekken? Het kan variëren van een jaarlijkse vergoeding tot een vast bedrag per maand. Het is daarom aan te raden om te kijken naar de verzekeringsmogelijkheden waarin dit is opgenomen in de dekking. Het kan voorkomen dat je hogere kosten hebt en geneigd bent om minder vaak naar de sportschool te gaan. 

Advies op het gebied van voeding vergoed

Bij de zorgverzekeraars zijn er ook voldoende mogelijkheden om de hulp van een diëtist in te schakelen of voedingsadvies te krijgen die jou weer verder helpt bij een betere gezondheid. Voeding is wel een vereiste voor het opbouwen van spieren, het verbeteren van de functionaliteiten in het lichaam en het voorkomen van blessures. Experts kunnen jou hierbij helpen, maar hier hangt ook een prijskaartje aan vast. Met jouw zorgverzekering kan je een deel van de kosten vergoed krijgen en hoeven er geen afwegingen meer gemaakt te worden op het gebied van jouw gezondheid. 

Specifiek voor jouw doelen

De basisverzekering online afsluiten moet voorkomen dat je niet met jouw gezondheidsdoelen aan de slag kan gaan. Hierbij kan het om een groot aantal doelen gaan. Of je nu wilt afvallen, spieren wilt opbouwen of gewoon je algehele welzijn wilt verbeteren, jouw zorgverzekering kan je helpen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de programma’s die jouw zorgverzekeraar aanbiedt voor deze doelen, maar vraag ook na of er andere programma’s zijn waar je deel aan mag nemen. Voordat je het weet, kan je werken aan de doelen en jouw gezondheid weer op peil houden met een passende oplossing.