Gebruik maken van fillers heeft een gevoelig effect op het menselijk organisme. Om deze en andere redenen wordt aanbevolen om na een fillers behandeling, tijdelijke, af te zien van sportieve activiteiten. In dit artikel leggen we je uit of je mag sporten na fillers en waar je op moet letten.

 

Waarom mag ik niet sporten na een fillers behandeling?

Waarom mag ik niet sporten na een fillers behandelingFillers hebben een groot effect op het lichaam. Door de behandeling is het lichaam verzwakt en vooral de aangetaste gebieden zijn opgezwollen. Als je nu sport, is de kans op blessures verhoudingsgewijs groot, omdat de gewrichten naast de behandeling worden belast. Alleen al daarom moeten zware sportactiviteiten zoveel mogelijk worden vermeden, hoewel lichte oefeningen natuurlijk wel mogelijk zijn. In geval van twijfel moet je je arts raadplegen.

Het is ook zinvol om je te onthouden van sport om redenen van regeneratie. Zo kan het lichaam zich beter concentreren op het genezen van de zwelling. Als je sport, belast je je lichaam te veel en kun je de regeneratie vertragen.

 

Hoe lang niet sporten na fillers

Je kunt direct na de behandeling je gewone dagelijkse bezigheden of je werk doen. Je kunt ook weer douchen na de behandeling. Wel moet je gedurende 2 weken sauna, stoombad, ijzige temperaturen of UV-straling van de zon of zonnebank vermijden. Ook moet je zwaar lichamelijk werk vermijden, onverwachte overdreven bewegingen en na de behandeling de eerste 24 uur onthouden van lichte sporten en 2 tot 5 dagen van zware sporten.

 

Wat voor sport kan ik doen?

Zoals gezegd, hangt de mate waarin sportactiviteit mogelijk is altijd af van de injectieplaats. In het algemeen mogen de dagen na een fillers behandeling alleen gewrichtsvriendelijke oefeningen worden gedaan. Als de spierzones worden behandeld, moeten inspannende sporten worden vermeden, omdat de injectie een kleine verwonding van de spier veroorzaakt. Dit is te herkennen aan de zwelling en de blauwe plek in het betreffende gebied. Als je toch sport, riskeer je een grote spierblessure.

 

Lees ook eens over:

 

Image by serhii_bobyk on Freepik 
Image by ArtPhoto_studio on Freepik