Hoewel de pandemie inmiddels afgelopen is, werken nog altijd veel mensen thuis. Het is dan lastig om aan de Beweegrichtlijnen te voldoen. Is dat wel echt zo? Nou, op zich kun je gemakkelijk wat meer bewegen tijdens je werkdag. In dit artikel noemen we hiervoor de beste manieren waardoor je zelfs tijdens het thuiswerken meer beweegt.

 

Beweeg tijdens het bellen

Veel mensen kiezen ervoor om tijdens het bellen te zitten, wat eigenlijk zonde is. Je kunt namelijk eenvoudig meer bewegen tijdens je werkdag door terwijl je aan de telefoon bent met een collega of klant even een rondje door je huis te doen. Je hebt nog meer opties om tijdens het bellen te bewegen. Zo kun je wat squats doen of wat dumbbell curls, al moet je dan wel gebruik maken van koptelefoons of draadloze oordopjes.

 

Begin elk uur met beweging

Je doet er goed aan om door elk uur actief te starten, zo beweeg je namelijk heel simpel meer. Zo kun je als de klok slaat elke keer 25 jumping jacks doen. Dit duurt niet lang, maar toch beweeg je hierdoor gemakkelijk wat extra. Het is een goed idee om een alarm in te stellen op je telefoon zodat je de jumping jacks niet vergeet.

 

Beweeg voor en na vergaderingen

Heb je dagelijks veel meetings? Mogelijk kun je dan wandelende vergaderingen regelen. Als dit niet mogelijk is, is meer bewegen alsnog mogelijk. Doe bijvoorbeeld wat push-ups voordat je begint met de Zoom-meeting en doe weer wat andere oefeningen na de vergadering. Er zijn natuurlijk meer oefeningen die je kunt doen.

 

Speel met je huisdieren

Heb je een hond of een kat? Speel dan even met ze tijdens je werkdag! Je kunt bijvoorbeeld even een pauze van vijf minuten nemen terwijl je met je huisdier in huis of in de tuin speelt. Hierdoor beweegt je hond of kat niet alleen meer, maar je beweegt zelf ook nog meer natuurlijk.

 

Neem een danspauze

Dansen is niet alleen leuk om te doen, het verbrandt ook nog eens veel calorie├źn. Je doet er daarom goed aan om tijdens je werkpauze even te dansen. Je hoeft echt niet direct een half uur een dansje te doen, een dansworkout van maar een paar minuten is al voldoende.

 

Koop een loopband of fietsbureau

Terwijl je werkt, kun je tegenwoordig bewegen. Dit kun je doen met een fietsbureau, maar je kunt tijdens het werken ook lopen met behulp van een loopband. Aan het begin voelt dit raar aan, maar na verloop van tijd vind je het fantastisch.

 

Lees ook eens over: