Weet jij al wat de voordelen van een AOV afsluiten zijn? Veel zelfstandig ondernemers zijn niet genoeg verzekerd tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Ondernemers denken namelijk niet na over de risico’s van de toekomst, maar uitsluitend de bedrijfsactiviteiten die op dat moment gaande zijn. Het kan dus zomaar zijn dat je voor grote verrassingen staat. Denk bijvoorbeeld aan een ziekte of ongeval, waardoor je voor langere tijd niet kan werken. Als zzp’er hangen de inkomsten samen met de werkzaamheden die je uitvoert. Bij een tijdelijke arbeidsongeschiktheid houdt dit dus in dat er geen inkomsten zijn. Maar wat zijn dan de voordelen van deze AOV? Onderstaande informatie zet de belangrijkste voordelen voor jou op een rij.

Een goede bescherming van jouw inkomsten

Een van de eerste voordelen van een AOV afsluiten is het beschermen van je inkomen. Als je door een ongeluk of ziekte niet kan werken, kan dit grote financiële gevolgen hebben. Met een goede verzekering heb je een vangnet tot jouw beschikking. Je krijgt namelijk een regelmatige uitkering, die als het ware jouw inkomen vervangt als je niet in staat bent om te werken. Voor een bepaalde periode kan je toch jouw vaste lasten blijven betalen en hoef je je geen druk te maken om het financiële plaatje dat hieraan vasthangt. Het kan dus ook meer rust en zekerheid geven. De financiële gevolgen kan je tijdelijk achter je laten. Je kan je volledig concentreren op jouw eigen herstel en het laten groeien van het bedrijf.

Een op maat gemaakte oplossing

Een AOV verzekering zzp is gemaakt voor iedereen. Je kan hem daarom helemaal aanpassen aan jouw behoeften. Hiervoor kijk je goed naar jouw situatie en wensen. Vanuit hier kan je de hoogte van de uitkering kiezen en zorgen dat je een wachttijd hebt die volledig bij je past. Deze wachttijd moet niet te lang duren, omdat je anders een flinke overbrugging hebt tussen het betalen vanuit jouw eigen vermogen en de uitkering die je ontvangt. Aan de hand van jouw behoeften zorg je ervoor dat de verzekering jou alleen maar zal helpen. Het kan dan ook gelijk jouw familie beschermen. Als er iets met jou gebeurt en je hierdoor niet in staat bent om voor jouw gezin te zorgen, krijgen zij namelijk ook financiële steun vanuit de verzekering.

Meer fiscale voordelen en verhoogde kredietwaardigheid

Met een goede AOV verzekering voor zzp’ers ben je ook verzekerd van enkele fiscale voordelen. Een deel van de kosten van jouw verzekering kan je namelijk terugkrijgen via de belasting. Zorg er wel voor dat je dit op de goede manier invoert, zodat je op een later moment geen flink bedrag meer terug hoeft te betalen. Een belastingadviseur kan jou hier altijd bij helpen. En als laatste voordeel verhoog je ook nog eens jouw kredietwaardigheid. Mocht je toch een lening af willen sluiten voor jouw bedrijf, kan een AOV jouw kredietwaardigheid verbeteren en zorgen dat een geldverstrekker eerder geneigd is om je het bedrag te geven.